Όροι Χρήσης - Πολιτική Απορρήτου

 

ΌΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

 Η διαδικτυακή ιστοσελίδα www.type-edu.gr δημιουργήθηκε από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1  "TYPE"   , ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ  (στο εξής η Εταιρεία), η οποία εδρεύει στην Ελευσίνα επί της Ιεράς οδούς, αρ. 15, με ΑΦΜ 030386695 με και αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της, σύμφωνα με το νόμο 2121/1993 "Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας", όπως αυτός έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα και τις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η Ελλάδα. Η Εταιρία. διατηρεί τα αποκλειστικά δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας στο σχεδιασμό και στο σύνολο του περιεχομένου του δικτυακού τόπου, με εξαίρεση το υλικό που τυχόν προστίθεται από τους χρήστες του. Τυχόν παραβίαση των δικαιωμάτων αυτών της εταιρείας με οποιονδήποτε τρόπο επισύρει τις ευθύνες και ποινές που ορίζει ο νόμος. 

 

Η Εταιρεία επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να τροποποιήσει τους παρόντες Όρους Χρήσης. Ο χρήστης φέρει την ευθύνη της ενημέρωσης για τυχόν τροποποιήσεις. H Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε κάθε αναγκαία ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης της διαγραφής του τυχόν λογαριασμού του χρήστη χωρίς προηγούμενη ενημέρωσή του.

 

1.         ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ        

1.1 Διαμέσου της ιστοσελίδας www.type-edu.gr σας παρέχεται η δυνατότητα να λάβετε τις ακόλουθες ενδεικτικά υπηρεσίες:

  • Πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης 1  "TYPE"  
  • Την επικοινωνία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1  "TYPE"   μέσω πλατφόρμας επικοινωνίας
  • Πληροφορίες και επικοινωνία για τα Προγράμματα κοινωφελούς εργασίας
  • Πληροφορίες και επικοινωνία για προγράμματα κατάρτισης
  • Πληροφορίες και επικοινωνία για τα Σεμινάρια σε προσωπικό επιχειρήσεων
  • Πληροφορίες και επικοινωνία για τα Σεμινάρια τεχνικών ασφαλείας
  • Πληροφορίες και επικοινωνία για την Εκπαίδευση επιχειρήσεων σε τρόφιμα
  • Πληροφορίες και επικοινωνία για την Εκπαίδευση security
  • Πληροφορίες σχετικά το Πανεπιστήμιο Frederick
  • Πληροφορίες για τα τους συνεργάτες μας και τα τμήματα

2.         ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

2.1 Οι ιστοσελίδες ή τρίτοι, ενδέχεται να παρέχουν συνδέσμους (links) προς άλλες δικτυακές τοποθεσίες. Η Εταιρεία δεν ελέγχει τη διαθεσιμότητα, το περιεχόμενο, την πολιτική προστασίας των προσωπικών δεδομένων, ούτε εγγυάται την καλή εκτέλεση στην παροχή υπηρεσιών ή και πώληση προϊόντων, την ακρίβεια τυχόν πληροφοριών, την ποιότητα των τυχόν προσφερομένων υπηρεσιών ή και προϊόντων ή και γενικά τη νόμιμη ή ηθική συμπεριφορά των τρίτων, προς τους δικτυακούς τόπους των οποίων ενδέχεται να γίνεται παραπομπή με συνδέσμους.

2.2 Η Εταιρεία δεν είναι υπεύθυνη για το περιεχόμενο, τη διαφήμιση, τα προϊόντα ή άλλο υλικό που διατίθεται από τέτοιες τοποθεσίες. Συνεπώς, για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιασθεί κατά την επίσκεψη/χρήση τους, ο χρήστης οφείλει να απευθυνθεί απευθείας στα αντίστοιχα web sites και σελίδες, τα οποία και φέρουν ακέραια τη σχετική ευθύνη για την παροχή των υπηρεσιών τους. Η Εταιρεία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των ιστότοπων και των σελίδων στα οποία παραπέμπει ή ότι συνδέεται με αυτά κατά οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

 

3.         ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

3.1 Το περιεχόμενο του www.type-edu.gr συμπεριλαμβάνεται ιδίως κείμενα, δεδομένα, γραφικά, λογότυπα, εικονίδια, εικόνες, ηχητικά και βίντεο κλιπ, σύνδεσμοι, ψηφιακές λήψεις, συλλογές δεδομένων και λογισμικό ανήκει, ελέγχεται, έχει την άδεια χρήσης του ή η χρήση του γίνεται με άδεια της Εταιρείας και προστατεύεται με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, εμπορικά σήματα και άλλα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας.

3.2 Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, τροποποίηση, φόρτωση (upload), δημοσίευση, μετάδοση ή διανομή με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails) ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων, χωρίς την προηγούμενη γραπτή και ρητή συναίνεση της Εταιρείας σε κάθε περίπτωση. Ο χρήστης μπορεί να κάνει λήψη των πληροφοριών που έχουν σκόπιμα καταστεί διαθέσιμες για φόρτωση διαμέσου των υπηρεσιών για προσωπική, μη εμπορική χρήση μόνο, υπό τον όρο ότι δεν παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής και τα άλλα δικαιώματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας με τα οποία προστατεύονται οι παραπάνω πληροφορίες.

3.3 Η Εταιρεία σέβεται την πνευματική ιδιοκτησία των άλλων και ζητάει από τους χρήστες του www.type-edu.gr να κάνουν το ίδιο. Εάν ο χρήστης θεωρεί ότι κάποιο πνευματικό του δικαίωμα παραβιάζεται από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1  "TYPE" μπορεί να απευθύνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση type@otenet.gr.

 

4.         ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

4.1 Στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1  "TYPE"είμαστε προσηλωμένοι στην προστασία του απορρήτου των προσωπικών πληροφοριών που μας παρέχετε μέσα από την Ιστοσελίδα μας. Οι προσωπικές πληροφορίες που υποβάλλονται μέσω της Ιστοσελίδας από εσάς υπόκεινται στην Πολιτική Απορρήτου , η οποία είναι δημοσιευμένη στην Ιστοσελίδα και έχει ενσωματωθεί στο παρόν με αναφορά. Παρακαλούμε διαβάστε την Πολιτική Απορρήτου μας για να κατανοήσετε τις πρακτικές μας αναφορικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας στοιχείων. Η ημερομηνία της τελευταίας ενημέρωσης στην Πολιτική Απορρήτου μας, σημειώνεται στην αρχή του τμήματος της Ιστοσελίδας μας με την ονομασία Πολιτική Απορρήτου.

5.         ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


5.1
Η Εταιρεία μπορεί να τερματίσει ή να αναστείλει οποιαδήποτε ή όλες τις υπηρεσίες, χωρίς προειδοποίηση ή ευθύνη της, για οποιοδήποτε λόγο, συμπεριλαμβανομένης της παραβίασης οποιουδήποτε από τους παρόντες Όρους Χρήσης και της Πολιτικής Απορρήτου. Όλες οι διατάξεις των Όρων Χρήσης και της Πολιτικής Απορρήτου που λόγω τη φύσης τους μπορούν να παράγουν αποτελέσματα και μετά την καταγγελία, εξακολουθούν να ισχύουν και μετά από αυτή.

6.         ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ – ΔΙΑΦΟΡΕΣ

 

6.1 Οι συγκεκριμένοι Όροι Χρήσης και Πολιτική Απορρήτου καθώς και κάθε τροποποίησή τους διέπονται και ερμηνεύονται σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις σχετικές διεθνείς συνθήκες. Εάν κάποια διάταξη κριθεί άκυρη ή ακυρώσιμη, παύει αυτοδικαίως να ισχύει, χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται γι’ αυτό το λόγο η ισχύς των υπόλοιπων όρων. Η αποδοχή αυτών των Όρων συνεπάγεται αποδοχή της δικαιοδοσίας των ελληνικών δικαστηρίων. Όλοι οι παραπάνω όροι είναι ουσιώδεις. Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε από τους όρους αντίκειται στο νόμο, καθίσταται ανενεργός χωρίς να επηρεάζεται η ισχύς των υπόλοιπων Όρων. Σε περίπτωση διαφωνίας με τους παρόντες Όρους Χρήσης, οι χρήστες καλούνται να μην κάνουν χρήση της ιστοσελίδας και των υπηρεσιών της Εταιρείας.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ (PRIVACY POLICY)

 

1. ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 "TYPE" (στο εξής η «Εταιρεία») ενδιαφερόμαστε για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και θέλουμε να είμαστε ανοιχτοί και διαφανείς σχετικά με τον τρόπο επεξεργασίας τους. Για το λόγο αυτό έχουμε δημιουργήσει την παρούσα Πολιτική Απορρήτου στην οποία εξηγούμε πώς επεξεργαζόμαστε και προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα.  Τα προσωπικά δεδομένα που οικειοθελώς δηλώνει ο χρήστης οπουδήποτε στην Ιστοσελίδα μας προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για τη διασφάλιση της λειτουργίας των παρεχόμενων υπηρεσιών και τη νομιμότητα των σχετικών συναλλαγών και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε τρίτο, χωρίς να τηρηθούν οι διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προσωπικών Δεδομένων (ΕΚ 2016/679 GDPR), ePrivacy directive (2002/58/EC, τροπ. 2009/136/EC) όπως ισχύουν σήμερα σχετικά με την προστασία από επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

 

Υπεύθυνη Επεξεργασίας

Yπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία  είναι η ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ η οποία εδρεύει στην Ελευσίνα επί της Ιεράς Οδούς, αρ. 15, με ΑΦΜ 030386695.

 

Η παρούσα Πολιτική αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των Όρων Χρήσης. Στην αρχή της παρούσας αναγράφεται η τελευταία ενημέρωση της Πολιτικής. Η Εταιρεία διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της σύμφωνα με το εθνικό, κοινοτικό και διεθνές δίκαιο σχετικά με την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Οι όροι αυτοί ενδέχεται να αλλάζουν οπότε οι χρήστες της ιστοσελίδας παρακαλούνται να τους ελέγχουν σε τακτά χρονικά διαστήματα. Παρακαλούμε να επισκέπτεστε και να διαβάζετε την παρούσα Πολιτική περιοδικά, καθόσον ενδέχεται να την τροποποιούμε ανά χρονικά διαστήματα.

 

Η Εταιρεία καταβάλει κάθε εύλογη προσπάθεια για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της, τηρώντας αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Οι χρήστες ωστόσο ενημερώνονται ότι η αποστολή εμπιστευτικών πληροφοριών μέσω υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν αποτελεί τον πλέον ασφαλή τρόπο αποστολής, καθώς ενέχει κινδύνους ανάγνωσης των πληροφοριών αυτών από τρίτα πρόσωπα, μη εξουσιοδοτημένα.

Χρονικό διάστημα αποθήκευσης των δεδομένων σας

Τα δεδομένα που παρέχονται από εσάς τηρούνται και αποθηκεύονται από εμάς μόνο  για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την εκπλήρωση του  σκοπού για τον οποίο μας έχετε κοινοποιήσει τα δεδομένα σας και σε συμμόρφωση με τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις. Σε κάθε περίπτωση έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας οποιαδήποτε στιγμή με ισχύ για το μέλλον.

Πού αποθηκεύουμε τα δεδομένα σας;

Τα δεδομένα που συλλέγουμε από εσάς αποθηκεύονται εντός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

 

2. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

2.1 Περίληψη των δικαιωμάτων σας σύμφωνα με  το Εφαρμοστέο Δίκαιο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Οι χρήστες, οι οποίοι έχουν γνωστοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα τους στην Εταιρεία έχουν τα εξής Δικαιώματα:

 

2.2 Δικαίωμα πρόσβασης: 

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε πληροφορίες σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα σας που βρίσκονται στην κατοχή μας ανά πάσα στιγμή. Προς το σκοπό αυτό μπορείτε να μας αποστείλετε e-mail στο type@otenet.gr

 

2.3 Δικαίωμα διόρθωσης:  

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διόρθωση των προσωπικών σας δεδομένων αν είναι ανακριβή ή τη συμπλήρωσή τους αν είναι ελλιπή, αποστέλλοντας e-mail στο  type@otenet.gr

 

2.4 Δικαίωμα διαγραφής: 

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε ανά πάσα στιγμή τη διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων τα οποία επεξεργάζεται η Εταιρεία ιδίως όταν:

  • Τα προσωπικά σας δεδομένα δεν είναι πλέον απαραίτητα σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέχθηκαν ή υποβλήθηκαν κατ’ άλλο τρόπο σε επεξεργασία.
  • Η επεξεργασία των δεδομένων σας στηρίζεται στη συγκατάθεσή σας και ανακαλείτε τη συγκατάθεση αυτή.
  • Τα δεδομένα σας υποβλήθηκαν σε επεξεργασία παράνομα.

Το ανωτέρω δικαίωμα δεν υφίσταται ιδίως όταν:

  • Η επεξεργασία των δεδομένων σας είναι απαραίτητη για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
  • Η επεξεργασία των δεδομένων σας είναι απαραίτητη για την τήρηση νομικής υποχρέωσης της Εταιρείας που επιβάλλει την επεξεργασία.

Σε κάθε περίπτωση, θα σας ενημερώσουμε για την ικανοποίηση ή μη του αιτήματός σας και σε περίπτωση μη ικανοποίησης, για τους λόγους στους οποίους οφείλεται αυτή.

Για να ασκήσετε το παραπάνω δικαίωμά σας μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο  type@otenet.gr

 

2.5 Δικαίωμα εναντίωσης:  

Έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων που στηρίζεται σε έννομο συμφέρον της Εταιρείας. Στην περίπτωση αυτή θα σταματήσουμε να επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα, εκτός αν μπορούμε να αποδείξουμε ότι έχουμε επιτακτικούς και νόμιμους λόγους για την επεξεργασία οι οποίοι υπερισχύουν των δικαιωμάτων και των ελευθεριών σας ή για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.

Για να ασκήσετε το παραπάνω δικαίωμά σας μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο  type@otenet.gr

 

 

2.6 Δικαίωμα εναντίωσης στην απευθείας εμπορική προώθηση: 
Έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης.

Μπορείτε να δηλώσετε τη σχετική επιθυμία σας με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Ακολουθώντας τις οδηγίες που συνοδεύουν κάθε e-mail με προωθητικό περιεχόμενο
  • Αποστέλλοντας e-mail στο type@otenet.gr

 

2.7 Δικαίωμα στην φορητότητα:  

Στις περιπτώσεις που η Εταιρεία επεξεργάζεται προσωπικά σας δεδομένα με αυτοματοποιημένα μέσα στηριζόμενη στη συγκατάθεσή σας ή βάσει σύμβασης, έχετε το δικαίωμα να λάβετε αντίγραφο των δεδομένων σας σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε την απευθείας διαβίβαση των δεδομένων σας σε τρίτο πρόσωπο. Το ανωτέρω δικαίωμα αφορά μόνο αφορά μόνο προσωπικά δεδομένα που έχετε παράσχει εσείς σε εμάς.

Για να ασκήσετε το παραπάνω δικαίωμά σας μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο  type@otenet.gr  

2.8 Δικαίωμα περιορισμού: 

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Όταν αμφισβητείτε την ακρίβεια των προσωπικών σας δεδομένων και μέχρι η Εταιρεία να επαληθεύσει την ακρίβεια αυτών.
  • Όταν η επεξεργασία των δεδομένων σας είναι παράνομη και αντιτάσσεστε στη διαγραφή τους ζητώντας αντ’ αυτής τον περιορισμό της χρήσης τους.
  • Όταν η Εταιρεία δεν χρειάζεται πλέον τα προσωπικά σας δεδομένα για τους σκοπούς της επεξεργασίας, αλλά τα δεδομένα αυτά σας είναι απαραίτητα για την θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
  • Όταν αντιτάσσεστε στην επεξεργασία των δεδομένων σας από την Εταιρεία που στηρίζεται σε έννομο συμφέρον της τελευταίας και μέχρι να επαληθευθεί ή ύπαρξη οι μη νόμιμων λόγων της Εταιρεία που υπερισχύουν των ελευθεριών ή δικαιωμάτων σας.

Για να ασκήσετε το παραπάνω δικαίωμά σας μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο  type@otenet.gr

 

2.9 Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική αρχή:  
Ως Υποκείμενο των δεδομένων που μας παρέχετε μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ασκήσετε τα δικαιώματα που προβλέπει ο Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος ενημέρωσης και πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής (δικαίωμα στην λήθη), περιορισμού της επεξεργασίας, φορητότητας και του δικαιώματος αντίρρησης ως προς την επεξεργασία με χρήση των κατάλληλων εντύπων. Τα δικαιώματα αυτά ασκούνται με ηλεκτρονικό μήνυμα στον Υπεύθυνο Eπεξεργασίας Δεδομένων  type@otenet.gr δωρεάν εκτός αν επαναλαμβάνονται συχνά και έχουν για εμάς διοικητικό κόστος, οπότε θα επιβαρυνθείτε με το σχετικό κόστος. Εφόσον ασκήσετε οποιαδήποτε από τα δικαιώματά σας αυτά, θα λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο για την ικανοποίηση του αιτήματός σας εντός τριάντα (30) ημερών από τη λήψη του σχετικού αιτήματος, αφού σας ενημερώσουμε είτε για την ικανοποίησή του, είτε για τους λόγους που εμποδίζουν την ικανοποίησή του.

Επίσης, διατηρείτε πάντα το δικαίωμα να απευθυνθείτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία μπορεί να δεχθεί και την υποβολή σχετικών παραπόνων είτε σε γραπτή μορφή στο πρωτόκολλό της (Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα) είτε ηλεκτρονικά (www.dpa.gr).

3. ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

3.1 Η Εταιρία χρησιμοποιεί τα δεδομένα που συλλέγει για θεμιτούς και νόμιμους σκοπούς που συνδέονται με την εκπλήρωση των έννομων συμφερόντων της και δεν τα μεταβιβάζει, πωλεί, εκχωρεί ή ανταλλάσσει με κανένα τρίτο πρόσωπο εκτός της Εταιρίας. Επιπρόσθετα, λαμβάνει όλα τα εύλογα μέτρα για να διασφαλίσει ότι η επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων είναι αξιόπιστη, ακριβής και πλήρης.

3.2 Σε περίπτωση κατά την οποία οι χρήστες της ιστοσελίδας, παρέχουν οικειοθελώς προσωπικά τους δεδομένα (π.χ. το όνομα, τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου ή τη διεύθυνση του e-mail ), η Εταιρεία δύναται να τα συγκεντρώνει σε Αρχείο και να τα επεξεργάζεται για τον κάτωθι αναφερόμενο σκοπό.

 

3.3 Σκοπός της επεξεργασίας είναι η κατά συναίνεση των φορέων των προσωπικών δεδομένων επικοινωνία, για την παροχή πληροφοριών στους ενδιαφερόμενους σχετικά με τα προγράμματα μας, πληροφοριών για μελλοντικές εκδηλώσεις, διάφορων εκπαιδευτικών νέων και εγκυκλίων ή στην περίπτωση που ο επισκέπτης επιθυμεί να γίνει μέλος της Ιστοσελίδας  μας προκειμένου να μπορεί να κάνει χρήση των υπηρεσιών της, όπως είναι  η αποστολή ηλεκτρονικών ενημερωτικών δελτίων (newsletter) ή η αποστολή ενημερωτικού υλικού, η οποία έχει διαφημιστικούς σκοπούς και προωθεί τις υπηρεσίες της εταιρείας προς τους ενδιαφερόμενους.

 

3.4  Αποδέκτης των προσωπικών μη ευαίσθητων δεδομένων είναι μόνο η Εταιρεία. Οποιαδήποτε επικοινωνία με το διαχειριστή της ιστοσελίδας γίνεται με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνση  type@otenet.gr  

3.5 Η Εταιρεία και εφόσον ο χρήστης δώσει τη συγκατάθεσή του συλλέγει προσωπικά δεδομένα όταν:

(α) ο χρήστης εγγράφεται στην υπηρεσία λήψης ηλεκτρονικού ενημερωτικού δελτίου (newsletter) του www.type-edu.gr   τότε συλλέγεται

  • Διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail)

(β) Κατά τη συμπλήρωση των στοιχείων σας στη σχετική φόρμα επικοινωνίας από την οποία συλλέγονται τα εξής:

  • Ονοματεπώνυμο
  • Email
  • Τηλέφωνο

 3.6 Τα δεδομένα συλλέγονται και χρησιμοποιούνται για την εκπλήρωση των σκοπών της Εταιρείας όπως αναφέρονται ανωτέρω και η νομική βάση επεξεργασίας σύμφωνα με το άρθρο άρθρο 6 παρ. 6 του Κανονισμού, είναι η άσκηση των έννομων συμφερόντων της Εταιρείας μας. Σε κάθε περίπτωση δικαιούσθε να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των δεδομένων σας ανά πάσα στιγμή με τη διαδικασία που έχει αναφερθεί εκτενώς σε προηγούμενο άρθρο.

Για πόσο διάστημα αποθηκεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Θα διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης μέχρι να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αντιταχθείτε στη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης.

3.7 Ηλεκτρονικά ενημερωτικά δελτία - Newsletters

Εφόσον ο χρήστης έχει συμπληρώσει το σχετικό πεδίο και έχει συγκατατεθεί στην αποστολή προς αυτόν ενημερωτικού ή/και προωθητικού υλικού για διαφημιστικούς λόγους, η διεύθυνση ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου που μας υποβάλλετε θα προωθηθεί στο MailChimp, πάροχο υπηρεσιών & μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε οποτεδήποτε τη συγκατάθεσή σας, αποστέλλοντας e-mail στο  type@otenet.gr  και το δικαίωμα να αντιταχθείτε στη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης ή της λήψης των ηλεκτρονικών ενημερωτικών δελτίων μας. Σε κάθε newsletter που λαμβάνετε έχετε επίσης τη δυνατότητα κατάργησης της αποστολής (unsubscribe) με σχετικό σύνδεσμο στο τέλος του email. Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας θα παραμείνει στις παραπάνω βάσεις δεδομένων, μέχρι να ζητήσετε ρητά την αφαίρεσή της. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κάνοντας χρήση των συνδέσμων διαγραφής που περιέχονται σε οποιαδήποτε ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στέλνουμε ή ζητώντας την απομάκρυνση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όταν ζητάτε την απομάκρυνση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στείλτε μας το email σας χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι εγγεγραμμένος στη λίστα αλληλογραφίας.

Εάν είστε κάτω των 16 ετών, θα πρέπει να αποκτήσετε τη συγκατάθεση των γονέων, κηδεμόνων ή ασκούντων τη γονική μερίμνα, πριν συνδεθείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αν μας έχετε δώσει τη ρητή συγκατάθεσή σας για τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων για διαφημιστικούς ή ενημερωτικούς λόγους, θα χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σας για αυτόν τον σκοπό μέχρις ότου ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας.

Αν η διεύθυνσή σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραμένει στη βάση μας τότε θα λαμβάνετε περιοδικά ενημερωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από εμάς.

4. ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

4.1 Η Εταιρεία δεσμεύεται να μην προβεί σε πώληση, ενοικίαση ή καθοιονδήποτε τρόπο δημοσίευση ή/και κοινοποίηση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της ιστοσελίδας σε κανένα τρίτο φορέα.

4.2 Η Εταιρεία μπορεί να διοχετεύσει προσωπικά δεδομένα των χρηστών της σε τρίτα νομικά ή/και φυσικά πρόσωπα μόνο εάν (δεν ισχύουν όλοι οι όροι ταυτόχρονα):

• Έχει τη ρητή συγκατάθεση των χρηστών για τη διοχέτευση προσωπικών δεδομένων.

• Η διοχέτευση των προσωπικών δεδομένων προς νομικά ή/και φυσικά πρόσωπα που συνεργάζονται με την Εταιρεία καθίσταται αναγκαία για την υλοποίηση των επιθυμιών των χρηστών. Τα νομικά και φυσικά πρόσωπα που συνεργάζονται με την Εταιρεία έχουν το δικαίωμα να επεξεργάζονται τα προσωπικά δεδομένα που οι χρήστες της ιστοσελίδας καταθέτουν σε αυτήν μόνο στο βαθμό που είναι απόλυτα αναγκαίος για την παροχή υποστήριξης προς την Εταιρεία.

• Επιτάσσεται λόγω συμμόρφωσης με τις σχετικές διατάξεις του νόμου και προς τις αρμόδιες και μόνο αρχές.

5. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

5.1 Πληροφορίες που λαμβάνουμε αυτόματα όταν επισκέπτεστε την Ιστοσελίδα μας Ενδέχεται να συλλέξουμε δεδομένα παρακολούθησης συμπεριφοράς από την Ιστοσελίδα, όπως  τον τρόπο που τη χρησιμοποιείτε,  ποιες σελίδες επισκέπτεται ένας χρήστης, ο χρόνος παραμονής του στον ιστότοπο, ο αριθμός των σελίδων που επισκέφθηκε, από ποιες ιστοσελίδες κατέληξε στον εταιρικό μας ιστότοπο. Τα δεδομένα αυτά ενδέχεται να αποθηκεύονται σε τρίτες υπηρεσίες όπως το Google Analytics για το σκοπό της βελτίωσης των διαφημιστικών ενεργειών που πραγματοποιεί η εταιρεία. Αυτά τα δεδομένα δεν ταυτοποιούν τους χρήστες και τα στοιχεία αυτά διατηρούνται για διάστημα έως δύο (2) ετών.Όταν επισκέπτεστε την Ιστοσελίδα, το πρόγραμμα περιήγησης ιστού αποστέλλει δεδομένα προς τους διακομιστές μας. Αυτές οι πληροφορίες ενδέχεται να συμπεριλαμβάνουν τα κάτωθι στοιχεία:

  • τη διεύθυνση IP σας,
  • την ημερομηνία και την ώρα της επίσκεψής σας στην Ιστοσελίδα,
  • την διεύθυνση URL παραπομπής (δηλαδή την ιστοσελίδα από την οποία προήλθε ο χρήστης),
  • τις σελίδες που έχετε επισκεφτεί στον διαδικτυακό μας τόπο,
  • πληροφορίες για τη συσκευή που χρησιμοποιείτε και για το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας (τύπος του προγράμματος περιήγησης ιστού και έκδοση, λειτουργικό σύστημα κ.τ.λ.).

 

5.2 Κατά τη χρήση της ιστοσελίδας συλλέγονται και αποθηκεύονται σε log files του server μας στοιχεία όπως η διεύθυνση IP του χρήστη, ο φυλλομετρητής (browser) του, το λειτουργικό του σύστημα, η ημερομηνία και η ώρα κάθε κλήσης προς τους server μας και άλλα παρεμφερή στοιχεία. Αυτά τα στοιχεία δεν μπορούν να  ταυτοποιήσουν τον χρήστη, χρειάζονται όμως για την παρακολούθηση της ομαλής λειτουργίας των server μας , αλλά και την προστασία της ιστοσελίδας. Στη συνέχεια και εφόσον έχουμε λάβει την συγκατάθεσή σας κατά τα ανωτέρω, μπορούμε να παρέχουμε τα στοιχεία αυτά σε διαφημιστές και άλλους συνεργάτες, για την βελτίωση των Υπηρεσιών μας ή για την παροχή άλλων παράπλευρων υπηρεσιών. Κανένα από τα στοιχεία αυτά δεν μπορεί να συνδεθεί με την ταυτότητα ή άλλα Προσωπικά Δεδομένα των μεμονωμένων χρηστών. Επιτρέπουμε σε τρίτες εταιρείες να προβάλλουν διαφημίσεις ή/και να συλλέγουν ορισμένες ανώνυμες πληροφορίες όταν επισκέπτεστε την Ιστοσελίδα. Αυτές οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιούν ανώνυμα, μη προσωπικά αναγνωρίσιμα/ταυτοποιήσιμα στοιχεία, κατά τις επισκέψεις σας στην Ιστοσελίδα ή σε άλλες ιστοσελίδες προκειμένου να παρέχουν διαφημίσεις για υπηρεσίες που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν.

5.3 Εφαρμογές Τρίτων Google Analytics (Google Inc.)

Για σκοπούς διαφήμισης, παρέχονται δεδομένα επισκεψιμότητας σε τρίτες υπηρεσίες, όπως η πλατφόρμα Google και Facebook με σκοπό την εμφάνιση διαφημιστικών μηνυμάτων. Τα δεδομένα αυτά διατηρούνται για διάστημα έως 2 ετών. Η υπηρεσία ανάλυσης Google Analytics παρέχεται από την Google Inc. ("Google") και χρησιμοποιεί τα δεδομένα που συλλέγονται για να παρακολουθεί και να εξετάζει τη χρήση αυτής της Εφαρμογής, να εκπονεί αναφορές σχετικά με τις δραστηριότητές της και να τις μοιράζεται με άλλες υπηρεσίες της Google. Η Google μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα που συλλέχθηκαν για να δημιουργήσει συμφραζόμενα και να προσαρμόσει τις διαφημίσεις του δικού της διαφημιστικού δικτύου. Συλλέγονται προσωπικά δεδομένα: Cookies και Δεδομένα χρήσης. Πολιτική απορρήτου

 5.4 Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η Ιστοσελίδα μας παρέχει τη δυνατότητα εγγραφής σας μέσω σύνδεσης (πρόσθετα plug-ins) με ήδη υπάρχοντα λογαριασμό σας σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. Facebook, Twitter, Linkedin, Google+ κλπ.).  Αν επιλέξετε να αλληλεπιδράσετε με κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης (για παράδειγμα κατά την δημιουργία/σύνδεση λογαριασμού σας στην Ιστοσελίδα), τότε η δραστηριότητα σας στην Ιστοσελίδα θα καταστεί διαθέσιμη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχετε επιλέξει να χρησιμοποιήσετε (π.χ. το Facebook, το Twitter κλπ.).

Εάν είστε συνδεδεμένοι σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατά την επίσκεψή σας στην Ιστοσελίδα μας, τότε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης θα μπορεί να προσθέσει αυτή την πληροφορία στο αντίστοιχο προφίλ σας. Εάν χρησιμοποιείτε κάποιο κοινωνικό πρόσθετο (plug-in), τότε αυτές οι πληροφορίες θα μεταβιβάζονται στο αντίστοιχο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.  Εάν δεν θέλετε να πραγματοποιηθεί τέτοια μεταβίβαση δεδομένων, τότε παρακαλούμε να αποσυνδεθείτε από το σχετικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης πριν συνδεθείτε με την Ιστοσελίδα.

 

Μπορείτε να ζητήσετε την πλήρη λίστα των εκτελούντων την επεξεργασία για λογαριασμό μας αποστέλλοντας γραπτό αίτημά σας στην διεύθυνση που αναφέρεται στην αρχή της παρούσας Πολιτικής.

 

6. COOKIES

6.1 Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στο web browser του υπολογιστή σας και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή. Μπορούν να μας βοηθήσουν να αναγνωρίσουμε τον υπολογιστή σας την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε τον ιστότοπό μας ή για να ενεργοποιήσετε κάποιες λειτουργίες στις ιστοσελίδες μας. Τα cookies κατατάσσονται στις ακόλουθες κατηγορίες:

 

Αυστηρά απαραίτητα cookies

Cookies περιόδου σύνδεσης

Cookies επιδόσεων

Cookies στόχευσης / διαφήμισης

 

6.2 Για την ομαλή λειτουργία των ιστοσελίδων της η Εταιρεία χρησιμοποιεί cookies. Τα cookies είναι αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται από τον browser του χρήστη στον υπολογιστή του. Με τη χρήση των cookies η Εταιρεία μπορεί να παρέχει υπηρεσίες που δεν θα ήταν δυνατές χωρίς αυτά. Οι χρήστες μπορούν να διαγράφουν από τον browser τους τα cookies, αλλά και να τα απενεργοποιούν.

Αν δεν επιθυμείτε τα cookies, έχετε τις ακόλουθες επιλογές:

  • Να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησής σας για να διαγράψετε ή να αποτρέψετε να αποθηκεύονται τα cookies στον υπολογιστή σας ή στη φορητή συσκευή σας, χωρίς τη ρητή σας συγκατάθεση. Το τμήμα «βοήθεια» στο πρόγραμμα περιήγησής σας θα σας παράσχει πληροφορίες για το πως μπορείτε να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις των cookies σας.
  •  Να αλλάξετε τις ρυθμίσεις cookies σε σχέση με την Ιστοσελίδα ακολουθώντας τον σύνδεσμο (link) με τον τίτλο “Cookies” στο κάτω μέρος της Ιστοσελίδας.

 

Τα Cookies που χρησιμοποιούμε

                                                 

Τι κάνει / Χρησιμότητα

Session cookie

Αποθηκεύεται μόνο στους εγγεγραμμένους χρήστες μετά τη σύνδεσή τους, ενώ διαγράφεται με το κλείσιμο του προγράμματος περιήγησης

Persistent login cookie

Αποθηκεύεται μόνο στους εγγεγραμμένους χρήστες που ενεργοποίησαν την επιλογή "Να παραμείνω συνδεδεμένος" κατά τη σύνδεσή τους. Το συγκεκριμένο cookie διαγράφεται μόνο εφόσον ο χρήστης επιλέξει να αποσυνδεθεί από την ιστοσελίδα (επιλογή "Αποσύνδεση" στο κεντρικό μενού). Να σημειωθεί πως η συνεδρία (session) η οποία σχετίζεται με το συγκεκριμένο cookie έχει κάποιους περιορισμούς ως προς την πρόσβαση σε συγκεκριμένες σελίδες του type-edu.gr. Για παράδειγμα, για την τροποποίηση των στοιχείων του προφίλ σας χρειάζεστε ένα session cookie, που σημαίνει ότι θα σας ζητηθεί να εισάγετε ξανά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον κωδικό σας.

viewed_cookie
_policy

Χρησιμοποιείται για την προβολή του μηνύματος σχετικά με την αποδοχή των cookies και την αποθήκευση της επιλογής του χρήστη. Διαρκεί 1 έτος.

has_js

Αποθηκεύεται σε όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας για τη διάρκεια της συνεδρίας. Διαρκεί μέχρι να βγει από την ιστοσελίδα μας (να κλείσει τον browser ή την καρτέλα) και επιτρέπει στην ιστοσελίδα να γνωρίζει κατά πόσο ο browser του επισκέπτη υποστηρίζει την γλώσσα Javascript.

Google Analytics cookies

Ανήκουν στην κατηγορία third party cookies και αποθηκεύονται σε όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας. Συλλέγουν πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο οι επισκέπτες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας και η διάρκεια αποθήκευσής τους ορίζεται από την πολιτική χρήσης της Google. Τα συγκεκριμένα cookies συλλέγουν πληροφορίες σε ανώνυμη μορφή, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των επισκεπτών της ιστοσελίδας, την προέλευση των επισκεπτών και τις σελίδες που επισκέφθηκαν μέσα στο site μας. Χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες για να συντάσσουμε αναφορές που μας βοηθούν να βελτιώνουμε την ιστοσελίδα μας. Για περισσότερες πληροφορίες: Google privacy policy

  

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαγραφή ή τον έλεγχο των cookies είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.aboutcookies.org

 

Τελευταία Ενημέρωση: 23 ΜΑΙΟΥ 2018

UA-45260636-1